Tuesday, December 27, 2022

Boyun Fıtığında Ameliyatsız Tedavi Erişkin Omurga Hastalıkları Erişkinler

Aramak:

neurontin  













Hiçbir şekilde basılı veya elektronik ortamlarda izinsiz kullanılamaz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. NEURONTIN’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Neurontin’in herhangi bir yiyecekle etkileşimi ile ilgili bir bilgi yoktur. Ancak ilaçla birlikte tüketilen sarı kantaron, kava biberi, kediotu, gotu kola, çuha çiçeği gibi bazı bitkisel ürünler yan etkilere neden olabilir. Almanız gerekenden fazla Neurotin aldığınızı düşünüyorsanız hemen doktorunuzu arayın ya da size en yakın hastanenin acil servisine başvurun. Hastaneye giderken yanınıza ilaç kutunuzu almayı unutmayın.

İlacın sizi bu şekilde etkilemediğinden emin olmadıkça araç ya da makine kullanmayın, dikkat gerektiren işlerden uzak durun. Alkol ya da merkezi sinir sistemi üzerine etkili ilaçlar, NEURONTIN’in merkezi sinir sistemi ile ilgili uykuya eğilim hali ve hareket kontrolünde zorluğa bağlı yürüme bozukluğu gibi bazı yan etkilerini şiddetlendirebilir. Yapılan çalışmalarda fenitoin, valproik asit, karbamazepin ve fenobarbital gibi epilepsi hastalığının tedavisi için kullanılan bazı ilaçlar ile gabapentin arasında bir etkileşim gözlenmemiştir.

NEURONTIN, başlangıçta beynin belirli kısımlarıyla sınırlı olan ve beynin diğer taraflarına yayılıp yayılmadığı belli olmayan değişik türlerdeki sara nöbetlerinde kullanılır. Mevcut tedavi yeterli olmadığında, doktorunuz size ve 6 yaşından daha büyük olan çocuğunuza NEURONTİN reçete edebilir. Doktor aksini belirtmedikçe, siz veya 6 yaşından büyük çocuğunuz tarafından mevcut tedaviye ek olarak NEURONTİN kullanılmalıdır. Ayrıca NEURONTİN 12 yaş üzeri çocukları ve yetişkinleri tedavi etmek için tek başına kullanılabilir.

Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini PodcastPlatformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz. Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir.

Sağlık Bakanlığı, vatandaşlardan gelen mektupları da değerlendirerek, reçete ile satılacak ilaçların kapsamını genişletmeye hazırlanıyor. Özellikle gençlerin bazı ilaçları "kafa yapmak" amacıyla içmesi üzerine harekete geçen Bakanlık, ilk inceleme sonrasında 96 ilaçta uyuşturucu etki yapan madde tespit etti. Hürriyet'in haberine göre, incelemenin ardından bakanlık, bazı göz damlalarının bile reçete kapsamına alınacağını bildirdi. Büyük kentlerde ilaçların amacı dışında kullanıldığını bildiren Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, bir takım basit kimyasal uygulamalar ile ucuza alınan ilaçlardan uyuşturucu yapılıp kullanıldığını belirledi. İlaçların 65'inin tablet ve draje, 31'inin şurup olduğunu açıklayan bakanlık, Normal Reçete ile Verilecek izlemeye Tabi İlaçlar Listesi'ne komisyonun değerlendirmeleri sonucu yeni ilaçları ekleyecek. İlginç olay, Niksar Caddesi'nde bulunan bir eczanede geçtiğimiz salı akşamı meydana geldi.

300'e geçince uyku hali ve sürekli olarak sarhoş gibi dolaşma başladı. Sonra 600'e çıkardım ama iki kapsül olarak gece alıyorum. Bir kere gündüz alayım dedim, kesinlikle yaşadığım şeyin adı bitkisel hayattı.

Neurontin aç karna ya da yemekle birlikte alınabilir. Hayvan çalışmalarında doğurganlık üzerinde herhangi bir etki gözlenmemiştir. Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız. NEURONTIN almaya doktorunuz kullanmamanızı söyleyinceye kadar devam ediniz. Doktorunuz sizin için uygun olan dozu belirleyecektir.

Yüklediğiniz fotoğraflar tamamen halka açık bir şekilde, sınırsız ve süresiz kullanım izniyle paylaşılacaktır. Bu fotoğraflar nedeniyle Evrim Ağacı’ndan telif veya ödeme talep etmeniz mümkün olmayacaktır. Kendi fotoğraflarınızı başka yerlerde istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Isteyenleri o kadar doğru ve fazla bilgilendirmiş olacaksın. Tavsiyenin sadece negatif içerikte olamayacağını, eğer bu sistemi kullanıyorsan tavsiye ettiğin içeriğin pozitif taraflarından bahsetmek zorunda olduğunu lütfen unutma.

Doktorunuz genellikle dozunuzu dereceli olarak artıracaktır. Başlangıç dozu genellikle günde 300 mg ile 900 mg arasında olacaktır. Daha sonra doz dereceli olarak günde maksimum 3.600 mg’a kadar artırılabilir ve doktorunuz bu dozu 3’e bölünmüş bir şekilde - örneğin sabah, öğleden sonra ve akşamları - almanızı söyleyecektir. Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandıysanız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Doktorunuz NEURONTIN tedavisine devam edip etmeyeceğinize karar verecektir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. NEURONTIN, doktorunuz tarafından aksi söylenmedikçe hamilelik döneminde kullanılmamalıdır. Hamile kalma ihtimalinize karşı etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmanız gereklidir.

No comments:

Post a Comment

Pisellino chiuso: cosa fare e cosa non fare?

Cercando: Elocon Cream 0.1%  Clicca qui È la crema che hanno dato me. il bimbo ha 1 anno e l'ho messa per un mese.. Provvedero' a...